درحالیکه زمزمههای افزایش قیمت بنزین به گوش میرسید، اظهارنظرهای حمید امانیهمدانی، معاونت هماهنگی برنامه و بودجه و نظارت سازمان برنامه و بودجه کشور بحث افزایش قیمت بنزین را دوباره نقل محافل کرد و نگرانیها از آن را افزایش داد. او درباره قیمت بنزین تاکید کرد: «در واقع اتخاذ چنین تصمیمی نیازمند تصمیم سران قواست و باید تمام قوا با هم سر این موضوع تصمیمگیری ...
یک اقتصاددان، گفت: مسئله بنزین، با افزایش قیمت حل نمیشود؛ مسئله با واردات خودروهای هیبریدی و کممصرف حل میشود مسئله این است که مافیای خودرو حذف شود.
ساعتی بعد از حمله سایبری به جایگاههای سوخت عدهای با فروش گالنی بنزین به صورت سیار، رقمهای عجیب و غریب از مردم دریافت کردند و ۱۰ لیتر بنزین را تا حدود ۳۵۰ تومان فروختند؛ یعنی لیتری ۳۵ هزار تومان!
مدیر عامل پیشین شرکت ملی پالایش و پخش فراوردههای نفتی افزود: افزایش قیمت بنزین تنها تاثیری که دارد تورم را بالا میبرد و دولت درآمد حاصل از آن را در هزینه جاری به مصرف میرساند و سرمایهگذاری نخواهد کرد. در نتیجه هیچ اتفاقی نمیافتد، ضمن اینکه تورم را بالا میبرد.
داود منظور رییس سازمان برنامه و بودجه در یک برنامه تلویزیونی گفت: رفع ناترازی انرژی از نظر نمایندگان یعنی بالا بردن قیمت انرژی. یعنی باید قیمت بنزین را ببریم بالا تا مردم کم مصرف کنند. قیمت برق را ببریم بالا تا مردم کم مصرف کنند. اما دولت مخالف است و فعلا قصدی برای بالا بردن قیمت انرژی ندارد.
تغییراتی که در سیاست های اعلامی مسئولان برای موضوع قیمت گذاری بنزین درسال آینده ایجاد شده، افکارعمومی را نگران کرده و لزوم پاسخگویی شفاف دولت و مجلس را ضروری تر از همیشه ساخته است.
نماینده مجلس نوشت: در بند ب ماده ۴۶ لایحه برنامه هفتم تقدیمی از سوی دولت، دولت مکلف شده بود که با سیاستهای قیمتی و غیرقیمتی مصرف انرژی را در سطح ۱۴۰۱ حفظ کند.
سخنگوی تلفیق برنامه هفتم توسعه گفته است: در برنامه هفتم مصوب کردیم که قیمت یارانه ای بنزین نباید تغییر بکند اما اینکه چقدر سهمیه یارانه در اختیار مردم قرار بگیرد دست دولت است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اختیار قیمت گذاری برای حامل های انرژی اکنون نیز در دست دولت است. ما در برنامه هفتم توسعه نگفتیم که قصد گرفتن این اختیار را از دولت داریم یا نه. اکنون این اختیار در دست دولت است و از سوی دولت نیز انجام می شود. بحث تغییر در قیمت حامل های انرژی نیز در دست دولت است.
یک کارشناس انرژی گفت: قیمت بنزین اگر لیتری ۲۰هزار تومان شود که امکان این اتفاق هم وجود دارد، دیگر دولت نمیتواند کاری انجام بدهد. این روش میگوید که ما مردش نیستیم که قیمت را گران کنیم، واگذار میکنیم به خودتان و هر کاری میخواهید بکنید؛ ته قضیه از نظر من این است. با کمال تاسف و اطمینان بالای ۹۰درصد میگویم این یکشبه نیست که در اوایل آذر این صحبت ...
عضو هیات تطبیق قراردادهای نفتی کشور گفت: درخصوص افزایش قیمت بنزین برای سال آینده در بودجه سال ۱۴۰۳ تصمیم خواهیم گرفت، این تصمیم گیری هم در اسفند ماه خواهد بود.
سخنگوی دولت درباره شایعه افزایش قیمت بنزین، گفت: دولت شفاف و روشن در این زمینه بارها اظهار نظر کرده است. کسانی که در این زمینه شایعهسازی کردند و بارها در دو سال اخیر به این شایعه دامن زدند یکبار برای همیشه هدف خود را از طرح این شایعه اعلام کنند.
مدیر عامل ارگان رسمی اطلاع رسانی دولت سیزدهم گفت: چرا مردم میپذیرند که قیمت آب معدنی به قیمت واقعی برسد؟ برای بنزین هم باید این موضوع پذیرفته شود و شفاف به مردم گفته شود.
به نظر میرسد بیش از هر چیز، دولت به دنبال «کنترل تقاضا» با روشی غیر از «مکانیزم قیمتی» است. شاید تیم اقتصادی دولت و البته نمایندگان مجلس کمتر از ۶ ماه مانده به یک انتخابات دیگر، به این نتیجه رسیدهاند که شوک قیمتی بنزین، اثرات ناگواری بر جامعه دارد. بنابراین در شرایطی که مصرف بنزین به نزدیک ۱۲۰ میلیون لیتر در روز هم رسیده، با مکانیزم محدودیت به دنبال ...
داستان بنزین، به مسالهای پیچیده تبدیل شده که حفظ نرخ فعلی آن یک درد است و افزایش قیمت آن یک درد دیگر. فرارو در راستای پیگیری این موضوع، با طرح این پرسش که چرا به طور مداوم موضوع افزایش قیمت و نحوه عرضه «بنزین» در بازههای زمانی مختلف مسالهساز میشود، دیدگاه چهار کارشناس حوزه انرژی و اقتصاددان را جویا شده است